Kiinteistölämpöpumput: ilmasta veteen

Jatkuva kompressoreiden kehitystyö on parantanut huomattavasti ilmavesilämpöpumppujen toiminta-alueita. Siksi ilmavesilämpöpumppuratkaisut soveltuvat hyvin Suomen oloihin. Ilmasta veteen lämpöratkaisuissa MV-Jäähdytys Oy tarjoaa yli 150 m2:n kiinteistöjen lämpöpumppujärjestelmät. Nämä 4kw-1200kw järjestelmät soveltuvat erinomaisesti niin uusien kuin vanhojen kiinteistöjen lämmitykseen, käyttöveden lämmitystä unohtamatta. Investointikulut jäävät selvästi alle maalämpöratkaisujen. Lämmitys voidaan jakaa monen muodon kautta esim. lattialämmön, patteriverkoston tai puhallinpatterien välityksellä. Kaikissa toimittamissamme lämpöpumpuissa on elektroniset paisuntaventtiilit, joilla voidaan tuottaa jopa 60 °C menovettä.

Peruslähtökohdat ilmavesilämpöpumpun käyttöön

  1. Ilmavesilämpöpumppujen hyötysuhde on korkea -15 °C asti.
  2. Keskikertovuonna yli -14 °C asteen pakkaslukemia on Helsingissä alle 290 tuntia.
  3. Keskivertovuonna ilman lämpötila pysyy 5950 tuntia välillä -14 °C – +10 °C . Tällä lämpötilavälillä ilmavesilämpöpumppu on parhaimmillaan.

Vastaavat luvut Oulussa ovat 890 tuntia ja 6000 tuntia, joten myös pohjoisessa Suomessa suurimman osan vuotta osateholle mitoitettu ilmavesilämpöpumppuratkaisu tuo merkittävää alennusta lämmityskuluihin.